Un fel de jurnal scurt – mai 2011

Joi, 26 mai
Am blackberry – ca nu se mai putea – si-l frec ca sa-i testez limitele.
Facem o incercare ca sa vedem cam cat de repede se poate scrie pe telefon. As zice ca nu fenomenal de rapid. As zice ca e chiar lent. Unii ar spune oribil. Personal, inclin spre execrabil. Mi se spune… Execrabilul!

Vineri, 27 mai
Alta zi, alt paragraf. Execrabilul se trezeste in pat strain. Strain de sine insusi.

Sambata, 28 mai
Mergem la un gratar mic. E cald si bine, ma simt satisfacut si uscat. Pufi de plop. Am bagat in stil sicilian pentru ca ne respectam. Limonada cu menta si pulpa (0.1%).

Un pic de Salman Rushdie. Universul e un loc al minunilor si numai obisnuinta, anestezia cotidianului, ne amorteste privirea.

Duminica, 29 mai
Plantam flori si carciofi. Adriana planteaza, eu lenevesc crunt la umbra si am capul plin de ganduri fuchsia. O sa-mi fac singur o casa. And you’ll huff and you’ll puff and you’ll blow me.

Mergem la un gratar mic. E cald si bine, ma simt satisfacut si uscat. “Duplicate post error” – zice calculatorul. “Duplicate post error override. Verde stop” – zic eu. E alta zi, alt gratar in stil sicilian. Mi se spune Grataragiul. Execrabilul Grataragiu.

Seara sorb vodka “gasca de aur” cu suc de portocale. Pe drum, in masina, imi imaginez ca guvernul statelor unite mi-a implantat un cip in hipotalamus si ca, pe un ecran mare, ei vad ce vad eu. O echipa mare de experti in halate albe isi dau cu parerea. Sunt si cateva asistente dragute acolo, din alt film. Incerc sa le dau de furca incrucisandu-mi ochii pana cand imi vine sa vomit. Renunt si-i las sa ma urmareasca linistiti. Vad si ei bucurestiul noaptea, lumini rosii, incetosate, filtrate prin prisme si lupe cu camere duble umplute cu gaze rare si aburi de alcool.

Marti, 31 mai
Planuri noi pentru casa. In google sketchup pentru ca ma pricep. De data asta una mica de 30 mp.

Leave a Reply