Review baterie externa HyperJuice pentru Macbook, iPhone, iPad

Am cautat ceva vreme o baterie externa pentru iPhone. Nu vreau o carcasa cu baterie, sunt prea mari, prea grele si prea incomode. Plus ca am nevoie de ea doar cand calatoresc. Cautam o baterie cu o marime si o greutate decenta, care sa tina iPhone-ul pornit inca 5-6 ore atunci cand esti pe navigare sau harti, o baterie care sa poata fi in mod normal tinuta in rucsac, dar care, in caz de urgenta, sa poata fi purtata si in buzunar.

Am analizat mai multe oferte, inclusiv Mophie (care nu vinde in Romania) si m-am oprit la HyperJuice. Motivul a fost si posibilitatea de a incarca MacBook-ul. Trebuie sa cumperi un adaptor separat de la Apple, dar chiar si asa, parea un deal bun.

Am primit bateria acasa acum doua zile (pentru Romania, daca o sa comanzi pe pesoana juridica, e posibil sa fie oprita in vama si trebuie indeplinite toate formalitatile vamale care decurg de aici, inclusiv plata TVA-ului). Am optat pentru UPS.

Pana la urma am ales varianta asta: HyperJuice 60Wh

Cateva poze:

Baterie externa HyperJuice pentru Macbook, iPhone, iPad

Cutia nu e geniala sau speciala in vreun fel, pana la urma e vorba de o o baterie…

Baterie externa HyperJuice pentru Macbook, iPhone, iPad

Carton maro.

Baterie externa HyperJuice pentru Macbook, iPhone, iPad

Bateria deasupra, cabluri, acumulator si adaptor dedesubt.

Baterie externa HyperJuice pentru Macbook, iPhone, iPad

Continutul intregii cutii. De la stanga la dreapta: Cablu Euro cu acumulator, cablu US, bateria si un adaptor de bricheta (explic mai jos).

Baterie externa HyperJuice pentru Macbook, iPhone, iPad

Fata (sau spatele?) bateriei externe:
- conector de la priza – eu am stat in dubiu cand am vazut “charge” pe el. Ma gandeam: ce incarca? Bateria sau laptop-ul?
- un buton (singurul) care aprinde o serie de 4 beculete
- 4 led-uri (desi in poza se vad 5, eu nu stiu cand se aprinde primul) – indica gradul de incarcare al bateriei
- o mufa USB (poti sa incarci multe tipuri de telefoane in felul asta)
- conector catre laptop (incredibil de asemanator cu input-ul pentru curent!)

Se vede si in poza, mufa de USB e stramba! De asemenea, cablul aluneca foarte usor din lacasul lui…

Baterie externa HyperJuice pentru Macbook, iPhone, iPad

In general, calitatea materialelor lasa de dorit. Am auzit multe comparatii cu Apple, ca se potriveste perfect cu produsele lor. Sa fim seriosi. Singura asemanare este faptul ca au carcasa de aluminiu. Comparatia se opreste aici. Panourile de plastic din fata si din spate arata ieftin, aluminiul nu e prelucrat la fel ca cel de pe MacBook-uri.

Baterie externa HyperJuice pentru Macbook, iPhone, iPad

O comparatie de marime. La acest capitor eu sunt multumit. Nu o poti purta in buzunarul de la blugi foarte usor, dar merge intr-o geaca mai solida. Si eu de fapt am cumparat-o pentru rucsac.

Baterie externa HyperJuice pentru Macbook, iPhone, iPad

Manualul de instructiuni e simplu si clar. Singura chestie care ar putea sa nu fie clara pentru unii este adaptorul pentru bricheta.

Este foarte important de inteles ca aceasta baterie NU va merge cu un MacBook pana nu cumperi inca un accesoriu de la Apple si anume Apple Airline Adapter (aprox 60 EUR). Acest adaptor are intr-un capat o mufa pentru bricheta si in celalat un conector pentru MacBook. Poate ca nu e cel mai simpatic setup (cablu de curent in acumulator in convertor in baterie in canvertor de bricheta in adaptor de bricheta in laptop), dar cred ca functioneaza. Motivul e simplu: Apple i-a dat in judecata si acum nu mai au voie sa includa nici un fel de adaptor Apple in cutie.

Momentan sunt in teste. Pentru ca lucrez de acasa, imi permit sa tin iPhone-ul conectat de mai bine de 24 de ore, dupa ce am incarcat bateria. Estimarea mea este de 4 zile, folosind iPhone-ul in mod normal (GPS, WiFi, browsing, gaming).

Pretul (pentru Romania) a fost de 169,95$ bateria + 47,94$ transport UPS + 42,2$ TVA = 260,09 $ (sau 953,53 RON).

Momentan sunt multumit, dar revin in cateva zile cu verdictul.

Update pe 18 februarie 2013

Au trecut mai mult de “cateva zile” de cand am scris articolul, dar am avut ocazia sa testez bateria in timpul unei excursii in Italia. A functionat conform asteptarilor. Mi-am folosit iPhone-ul destul de mult (adica mai multe aplicatii pentru harti, deseori o aplicatie pentru navigare GPS, am facut poze si video cu camera). Aveam nevoie ca telefonul sa ramana mai mult de 12 ore activ in conditiile astea. Si a mers. Fara bateria externa, ma indoiesc ca ar fi rezistat mai mult de doua-trei ore. N-am apucat sa consum complet bateria externa. Nu e cea mai usoara solutie, bateria cantareste ceva, dar pentru mine a fost ok pentru ca aveam un rucsac in spate. Am bagat bateria in el si am tras cablul USB pana in buzunarul pantalonilor. N-am incercat sa folosesc bateria pentru MacBook, nu am inca un adaptor. Nu cred ca va tine prea mult… Dar, momentan, sunt foarte multumit si o pot recomanda. Cred ca HyperJuice are deja modele mai noi.

Leave a Reply